Algemene Informatie

Een rolstoelauto is geschikt voor het vervoeren van een rolstoel gebonden persoon. Deze auto’s zijn vrijwel altijd geel kenteken diesel of benzine. Bij deze auto’s geld de normale wegenbelasting, rolstoelgebruikers krijgen hier geen aangepast tarief.

De meeste auto’s geschikt voor rolstoelvervoer zijn uitgerust met een verlaagde bodem, dit om de binnen hoogte en het uitzicht voor de rolstoelgebruiker te verbeteren.

Wij kunnen diverse modellen aanpassen voor rolstoelvervoer, dit kan bij een nieuwe auto, maar ook uw huidige auto, of gebruikte occasion komen hier vaak voor in aanmerking.


Onderstaande modellen kunnen wij voorzien van een nieuwe bodenverlaging eventueel i.c.m. een knielsysteem. Met een knielsysteem zakt de auto achter d.m.v een hydraulisch systeem door zijn veren, hiermee word de helling kleiner en kan een kortere oprijplaat toegepast worden.

Onderstaande auto’s kunnen wij voorzien van een nieuwe ombouw tot rolstoelauto

Informeer voordat u een nieuwe of gebruikte auto gaat aankopen even naar de exacte specificities. Afhankelijk van carroserie of transmissie zijn enkele modellen uit bovenstaande lijst niet / beperkt aan te passen.